fbpx

Kroppsideal, det är inget jag tänker på särskilt ofta men självklart har även jag mina betänkligheter om min egen kropp ibland. Vissa saker har jag lärt mig att tycka om, vissa saker har förändrats sedan lill-tjejen kom till världen och vissa saker skulle jag fortfarande vilja ändra på.

Jag gillar att ha en lite annorlunda stil, inte extrem på något sätt, men något utöver det mest vanliga man kan tänka sig. Mitt hår till exempel. Vem permanentar håret och snaggar sidor och nacke för att få en frisyr som definitivt skulle kunna förknippas med en felklippt pudel. Jo jag! 🙂 Denna coola (enligt mig i alla fall) och otroligt lättskötta frisyr hjälper mig att våga ta ut svängarna lite mer även vad gäller kläderna och eftersom den kräver minimal vård så spar jag tid som jag hellre lägger på annat. De dagar jag får till en bra stil känner jag att jag sträcker på mig lite extra och blir lite mer modig och trygg i mig själv. För mig handlar det inte om att vara så ”snygg” som möjlig i andras ögon. Det handlar om att visa vem jag är och stå för det, för mig själv och för omvärlden.

Det finns så många falska bilder som förmedlar skönhetsideal, hur vi ska se ut för att vara ”snygga”. Jag säger bara skit i dem! Denna video tycker jag visar klart och tydligt varför.

Apropå att ha en egen stil så brukar jag kolla på Trinny och Susanna på TV. Jag tycker de har en så underbart avslappnad inställning till kroppen. Visst pratar de mycket om sexighet och att vi ska framhäva våra bästa sidor utifrån rådande ideal, men på något sätt gillar jag deras ärlighet och deras mål är ju att de som är med i programmet ska tycka om sig själva och sin kropp oavsett hur den ser ut. I gårdagens program pratade de om att det handlar om att balansera mode med vad som är rätt för din kroppsform. Kontentan var att välj i första hand kläder som passar din kropp och i andra hand det som är modernt. Oftast finns det något i modet som du kan plocka upp sin främjar dig och modet ändras ju ändå så snabbt så det är bättre att satsa på säkra kort och go crazy med accessoarer till exempel. Ibland när jag slarvar och bara drar på mig det som ligger närmast till hands brukar jag tänka på dem, le för mig själv och tänka ”detta skulle T&S inte gilla”. Sen går jag och det brukar bli en bra dag i alla fall. 🙂

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *