fbpx

Jag önskar att jag kunde skriva att jag ska åka till Banff i Kananda men riktigt så bra är det inte. De Kanadensiska bergen är ett av mina önskeresmål. Tvåa på listan ligger nog Hawaii. Vad jag pratar om är att det är dags för den årliga turnén av Banff mountain film festival. Jag och maken har varit på plats de senaste sex åren (minst!) och i morgon är det som sagt dags igen. Jag kommer garanterat komma därifrån med en längtan att ta mig iväg på både det ena och andra äventyret. Det som slår mig varje gång jag ser en film om någon som ger sig iväg för att cykla genom Mongoliet eller för att paddla över atlanten är de extremt noggranna förberedelserna de går igenom innan avfärd. Jag är inte säker på att det skulle passa mig att göra en sådan resa men inspirerande är det definitivt. Det känns i alla fall bra att vi har en skidresa bokad även om det kanske inte räknas som äventyr att åka med familjen till svenska fjällen.

Det närmsta jag har kommit äventyr i bergen är sommaren då vi åkte till Österrike med ett par kompisar och vandrade i alperna. Vi var där innan säsongen hade satt igång vilket var jättebra eftersom vi var ensamma på vandringslederna. Nackdelen var att snön fortfarande låg kvar och täckte många ledmarkeringar men då blev det ju lite äventyr i alla fall.

Flygande hälsningar /Nellie

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *