fbpx

Det där med kött och djurhållning blir ju bara mer och mer aktuellt och personligen tycker jag att det är jättebra. Innan jag blev gravid med lill-tjejen så var jag semi-vegetarian eller egentligen icke-köttätare. Jag åt fortfarande fisk och fågel men mest vegetariskt. Under graviditeten fick jag paradoxalt nog kött-craving och åt kött av alla dess slag som aldrig förr. Jag som hade korv-vägrat under flera år och mådde lite dåligt bara av tanken på vad de där korvarna innehåller (ja, jag drog alla korvar över en och samma kam).

Efter att lill-tjejen kom till världen har jag fortsatt äta kött, fast inte alls i samma utsträckning och när jag väljer kött själv så är det nästan uteslutande ekologiskt. Vi har turen att bo i närheten av KC ranch som producerar ekologiskt naturbeteskött. Det är dessutom relativt enkelt att få tag på hos den lokala ICA-handlaren och har ett förvånansvärt bra pris. Jag röstar för mindre kött i största allmänhet och mer ekologiskt kött, det är bra för både djuren, naturen och oss människor.

Dessa kossor bor på Brösarps backar utanför Kivik. De verkar ha det precis så bra som jag önskar att alla kossor hade det. Det är ingen dålig utsikt de har från toppen av backarna.

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Sv: Hahaha, jag vet! Gult liksom! 🙂 Men jag gillade texten, men hade den funnits i rosa så hade jag givetvis valt det! 😉

    Och du, vilken fin profilbild!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *