fbpx

Ni som hängt med mig ett tag här på bloggen kommer kanske ihåg att jag berättat att jag gått till en ayurvedarådgivare ett par gånger. Sedan första träffen har jag börjat i princip varje dag med citronvatten de luxe, och avslutar dagen med detsamma (fast oftast utan honung). På kvällen tar jag också en Triphala Rose, ett Ayurvediskt tillskott som stödjer hälsan inom tre viktiga områden; matsmältningen, näringsupptaget och metabolismen. Det hjälper min mage att må bra och rensar ut gifter och slagg. Förhoppningen vara att min hy skulle bli mer balanserad och att jag skulle bli kvitt diverse otrevliga utslag. Så har det tyvärr inte riktigt blivit, inte ännu i alla fall. Stundvis tycker jag att det känns ganska hopplöst, det verkar ju inte finnas något som hjälper. Hittills har jag provat allt från kortisontabletter till diverse ansiktsprodukter och ansiktsbehandlingar. Tips någon?

Jag lyssnade på en podcast om just Ayurveda häromdagen. Det var Petra med med bloggen inner strength som intervjuade Eva Forsberg Schinkler som driver företaget Schinkler life and business management.

Vad är då Ayurveda? Så här förklarar Eva Ayurveda:
”Ayurveda betyder livskunskap och kan ses som en slags filosofi om hur man kan leva i samklang med sig själv och sin omgivning. Traditionen kommer ursprungligen från den indiska subkontinenten och är en cirka 5000 år gammal. Yoga, meditation, det som idag kallas Mindfullness och Ayurveda är alla traditioner ursprunget från den Vediska traditionen. Det unika med Ayurveda är att den visar att vi människor är olika och därför behöver olika saker för att må bra. Självklart kanske, men Ayurveda har ett system för våra olikheter.”

Vad har då Ayurveda att göra med våra drömmar, och med drömmar menar jag det vi längtar och strävar efter i livet? Jo, genom att lära oss lite mer om oss själva och förstå vad vi behöver för att må bra så kommer det att bli lättare för oss att se och utveckla våra styrkor. Vi vet egentligen själva bäst vad som gör oss gott och vad som gör oss dåligt och genom att lyssna till vår inre röst så ökar vi chansen att vi tar oss mot våra drömmars mål.

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Jag tycker också ayurveda är intressant! Jag saknar yogan ibland men tyvärr så hinns inte det med just nu, tiderna "passen"
    Passar inte mitt schema i vardagen, tyvärr
    Men ibland åker någon spontan övning in här hemma!
    Citronvattnet lät intressant, ska nog testa

    Kram Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *