fbpx

Värmen har verkligen kommit med besked till Skåne. Så skönt, även om det i dag till och med var för varmt för mig att vistas i solen. Jag är en soldyrkare så det är inte ofta jag söker skugga. Men med förkylning och tryckande värme blev det för mycket även för mig och jag höll mig i skuggan större delen av dagen.

Raw food till lunch

Vad har jag haft för mig de senaste dagarna då? Jo, jag har målat hus (min pappas), vilat, badat (i utomhusbassäng) och testat nya recept. Jag snackade ju om att jag skulle morgonträna nu när jag är ledig. Ehh, hur blev det med det?!? Jag har visserligen morgonpass två dagar i veckan på gymet men de andra dagarna då? Premiären (första och enda men inte sista gången) var i måndags då det blev ett yogapass på altanen i morgonsolen, mest för att ryggen var så stel efter målandet under söndagen. Senare under dagen blev det ytterligare aktivitet då jag och maken passade på att simma ett par längder när vi var på badet. Det var ett tag sedan jag simmade och det kändes minsann i händerna som inte är vana vid att ”fösa vatten” på det viset.

När lill-tjejen sov middag tog jag mig tid att bläddra i ett par gamla nummer av tidningen Topphälsa och hittade ett spännande uppslag om raw food. Så idag har det testats raw food-recept, både till lunch och kvällsmat. Så fräscht och så nyttigt och så gott! Jag ska absolut göra en raw food-detox innan sommaren är slut. Fram tills dess testar jag olika recept. Dagens lunch blev zuccinipasta med tomatsås och till kvällsmat serverades det broccoli- och kålsallad med två olika dressingar (avokado/cashew + tomat). Det är faktiskt inte så trist som det låter och det smakar mer än man kan tro, rena smaker.

Zuccinipasta, lätt ångad
Dagens örtskörd

Zuccinipasta med tomatsås – a la raw food

Egentligen tycker jag att det är lite tramsigt att kalla det raw food, för egentligen heter det ju råkost på svenska. Fast när man säger råkost så tänker nog de flesta svenskar på rårivna morötter, typ, och raw food är ju så mycket mer. Jag blir i alla fall bara mer och mer övertygad om att kroppen gillar denna typ av mat. Idag åt jag som sagt raw food både till lunch och kvällsmat, men däremellan blev det ett mellanmål av surdegsbröd med avokado. Jag hade inte alls lika skön känsla i magen efter brödmellanmålet som efter lunchen och kvällsmaten. Jag skulle dock inte kunna tänka mig att ”bara” äta raw food, inte ännu i alla fall. Vad tycker ni? Har ni testat något gott recept ni kan tipsa om?

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *