fbpx

Vad innebär det att vara rik? Det har jag funderat en hel del på ända sedan jag gick på denna föreläsning. Efter fortsättningskursen fick jag ännu mer att tänka på och jag även en del aha-upplevelser. Balansekonomis vision är att bidra till att människor lever ett liv de älskar och älskar det liv de lever. Det handlar till en viss del om hur man kan få mer pengar, men poängen med detta är att skapa mer tid för att göra mer av sådant vi verkligen gillar eller till och med älskar att göra. Så skulle jag kunna tänka mig att leva. I fortsättningskursen pratade vi kring tre frågor:

Hur skulle ditt liv se ut om m du var ekonomiskt fri?
Vad skulle du göra mer av?
Vad skulle du göra mindre av?

Om jag var ekonomiskt fri så skulle jag arbeta som livsstilsmentor. Jag skulle förmodligen inte arbeta 40 timmar i veckan månd – fred, utan lite mer sporadiskt, när något kul och spännande dyker upp. Det låter kanske som em utopi, men jag tror stenhårt på att om man inte tror att det är möjligt så kommer det aldrig att hända.

Jag skulle definitivt vilja resa mera, gärna i kombination med träning och helst tillsammans med familjen. Att vara ledare på en träningsresa är en stor dröm för mig. Tänk att få vistas på en varm och vacker plats i solen med en massa andra träningssugna människor och få förmånen att bjuda på min energi och gör det jag gillar allra bäst. Att träna utomhus är oslagbart, inget gym i världen kan slå det. Som grädde på moset kan man kasta sig i havet och svalka sig efter träningspasset. Täck att få göra detta. Och få betalt.

Det är svårare att säga vad jag skulle göra mindre av. Städa, tvätta och handla är det jag tycker är minst kul. Fast jag skulle inte ha något emot att göra det ibland, och speciellt inte om jag skulle ha mer tid hemma. Laga mat däremot, det skulle jag däremot gärna fortsätta med.

Fredagarna ger mig en glimt av hur det hade varit om jag hade kunna jobba mindre och ha mer tid hemma, både för mig själv och med familjen. Idag har jag t.ex varit hos sjukgymnasten och tagit hand om min nacke, varit i kyrkan på sångstund med maken och lill-tjejen, joggat en lugn runda i skogen, cyklat och handlat och hälsat på svägerskan och hennes familj, busat med lill-tjejen, fixat med grejer på ”att göra listan”, lagat en god middag och haft intressanta samtal med maken. Så skulle jag gärna vilja att fler dagar ser ut.

Hur skulle dina svar på frågorna se ut?

Starka ben i snygga tights från Nike på härlig skogstur.

Flygande hälsningar /Nellie

4 svar

 1. Tänk så många gånger jag går och fantiserar och drömmer om att bli rik 😉 då menar jag penga-rik!
  Jag hade sagt upp mig från jobbet med omedelbar verkan! Fast jag hade såklart behövt det sociala så någon sysselsättning hade jag nog ordnat…
  Jo jag hade gärna rest mer… oj det finns nog en massa saker jag hade gjort!
  Jag kan laga mat bara det att inspirationen är inte alltid på topp så då hade jag nog skaffat mig en middagsleverantör hehe…

  Kram Sandra

 2. Du vet ju vad kag skulle göra. :). Men det var så tydligt igår när jag tagit ledigt för inarbetad dag. Barnen till skolan, jag ut o joggade, förberedde fotografering, deklarerade och iväg och fotade. Friheten, flexibiliteten. Men sen vill man ju ha pengar också….

 3. Rest har vi gjort mycket innan barnen kom så det har jag inte en sån stor längtan efter längre.
  Jag skulle köpa en lite större gård, fylla den med djur och leva där i lugn och ro. Skulle ha en liten ljusverkstad där jag skulle tillverka mina ljus och sälja.
  Bara så där enkelt vill jag leva….
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *