fbpx

Jag börjar med att utfärda en varning, detta inlägg kan komma att förändra ditt liv och det kommer aldrig bli som det var igen. Kanske inte för er alla med i alla fall för några av er (hoppas jag). Vi pratar om müsli. Jag kan inte längre minnas hur köpemüsli smakar, det enda jag vet är att det kan inte mäta sig med hemmagjord, inte på hästlängder. Jag har delat med mig av mitt müslirecept tidigare. Oftast gör vi dubbel sats, det är lika bra när man ändå är igång. Titt som tätt lägger jag till och drar ifrån några ingredienser. Jag har skippat psylliumfröna och lagt till råa kakaonibs.  Har ni väl börjat göra egen müsli så är det end of no return, och köpevarianten är ett minne blott!

Här kommer en uppdatering av receptet:

1 dl lätt rostade mandlar

1 dl lätt rostade hasselnötter

1 dl solroskärnor

1 dl boveteflingor

1 dl dinkelflingor

1 dl krossade linfrön

1 dl kakaonibs
1 dl strödadlar

Flygande hälsningar /Nellie

6 svar

  1. Är det sådan musli som man sätter samman själv på Ica eller hur får du liksom till den? Alltså, köper du alla sakerna för sig och blandar eller blandar du redan i butik? (Vet inte om du fattar min fråga?:-)) Tycker att musli är torrt och tråkigt men då har jag bara ätit färgiga påsar så att säga. Kraaam!

  2. Jag brukar inte äta müsli så ofta men det låter mycket godare att göra den själv, då kan man ju liksom välja att ha i sådant man gillar :-).
    Ha en fin fortsättning på kvällen och en bra lördag! Kram Jennifer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *