fbpx

Det var med skräckblandad förtjusning jag åkte ut på isen i dag. Isen var spegelblank och solen sken, det var så upplagt för en skridskotur med långfärdsskrillorna på vombsjön. Underbart på många sätt förutom att jag var så himla harig. Halva rundan (runt sjön) fick jag säga åt mig själv att andas och lita på isen, den är ju trots allt 10 cm tjock och håller för både en häst, en älg och förmodligen även en bil så risken att jag ska drattla igenom är minimal. Men, när jag ser det mörka djupet genom isen, det är ju nattsvart, så blir jag ändå lite skraj. Men ju längre vi åkte desto mer slappnade jag av och mot slutet tyckte jag att det var helt ok, fast det kanske berodde på att jag var så trött vid det laget att jag inte orkade bry mig om något annat än att ta mig till stranden där Maja och hennes mormor och morfar väntade. Efter rundan grillade vi korv till lunch, alltid lika gott med mat ute i naturen. En riktigt bra dag, perfekt kombination av frisk luft, solljus, motion och umgänge med familjen! Tack Eva och Chrille för att ni passade Maja!

Solen sken mot en spegelblank is.
Som sagt, spegelblankt.

Morfar Chrille grillar (som vanligt).

Vackert.
PS. För att hålla koll på hur isarna är på olika sjöar och till havs i Skåne, gå med i SIK (skånes isseglarklubb). De har även kurser och prova-på-tillfällen. 

Flygande hälsningar /Nellie

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *