fbpx

Vad kul att det är så många av er som är intresserade av ayurveda! 🙂 Jag blir så glad när jag kan inspirera er att göra saker som är bra för er hälsa. Jag känner att det får bli mer av detta på bloggen framöver. Jag har ett par bra tips som jag lärt mig av min hälsoguru och ayurvedarådgivare Wivi-Anne som jag vill dela med mig av. Idag håller vi oss dock till citronvattnet och lite bakgrundsinformation.

Den konsultationen jag varit på är en ayurvedisk hälsogådgivning. Den går ut på att hitta obalanser i de olika doshorna Vata, Pitta och Kapha, vilket görs genom samtal och mätning av pulsen på olika nivåer. Baserat på detta så får man hälsoråd anpassade efter de individuella behoven just nu, det kan vara kost, dagliga rutiner, träning, sömn mm. Jag har mestadels fått speciella saker jag ska äta och dricka, bland annat citronvatten med ingefära och honung eller citronvatten deluxe som jag har valt att kalla det. Detta har jag druckit på morgonen innan frukost sedan första rådgivningen för ca ett år sedan. Denna gången fick jag rådet att dricka detta även på kvällen eftersom det är bra för bland annat matsmältningen.

Det främsta anledningen till att jag har valt att gå på dessa konsultationer är att jag har diverse hudproblem. Tydligen har detta ett direkt samband med matsmältningen och kroppens egna reningsprocess, därför har jag stot fokus på att få min mage glad, vilket i sin tur kommer märkas på min hud. Det är dock inte någon quick fix vi pratar om, faktum är att ju längre till en obalans har funnits desto längre tid tar det att få bukt på den.

Citronvattnet är bra för alla människor, oavsett balans eller obalans. Prova om du inte redan gjort det! En varning dock, det kan vara beroendeframkallande!

Flygande hälsningar /Nellie

3 svar

  1. Jag tycker att det verkar så intressant, vad kul att du vill dela med dig på bloggen! Jag ska be sambon köpa hem citron och ingefära nästa gång det vankas matinköp:) Jag är ju dessuom diabetiker och skulle absolut behöva bli bättre på det där med kost och matsmältning! Kram!

  2. Precis vad jag skulle behöva. Har käkat medicin nu mot mina hydproblem. Det ska bli spännande att se hur väl det faller ut. Testa citronvattnet kan man ju börja med! Tack för bra info! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *