fbpx

Har en lugn och skön lördag här hemma. Lilltjejen är nöjd, mannen fixar i källaren och jag i köket. I morse märkte jag att müslin höll på att ta slut så jag blandade ihop en ny laddning. Det är ett semi-raw-food-recept, den ska alltså inte rostas i ugnen men jag fuskar och rostar nötterna i alla fall för de blir så mycket godare då. Jag använde mestadels ekologiska ingredienser.

Tänkte att det kanske fanns någon som är intresserad av receptet så här kommer det:

1 dl lätt rostade mandlar
1 dl lätt rostade hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl boveteflingor
1 dl dinkelflingor
1 dl krossade linförn
1 dl psylliumfrön (mörka eller ljusa)
1 dl strödadlar

Rosta mandlarna och hasselnötterna var för sig. Gnugga bort det lösa skalet på hasselnötterna. Hacka nötter och mandlar för hand eller mixa snabbt i en liten mixer (jag använder den mixerburk som hör ihop med mixerstaven). Låt nötterna svalna. Blanda ihop resterande ingredienser i en fin burk och tillsätt nötter och mandlar när de svalnat. Blir det nötter över så förvara dem i en tät burk tills det är dags för nästa laddning.

Självklart är det inte så kinkigt med mängden, jag brukar ta ungefär lika delar av allt. Det går också bra att byta ut vissa ingredienser, t.e.x. havregryn istället för dinkel- eller boveteflingorna, valnötter aller någon annan nöt istället för hasselnötter och mandlar. Det som gör müslin extra god är strödadlarna, de finns i hälsokostbutiker eller i välsorterade matbutiker.

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Mumma vad gott det låter! Tänkte faktiskt göra egen musli i veckan så tipset var vältajmat 🙂

    Hur äter du annars under julutmaningen? Hade varit kul att se ett dagsupplägg 🙂

    KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *