fbpx

Jag älskar tomater! Det fanns till och med en tid i mitt liv då jag lärde mig italienska för att kunna flytta till Italien, mycket för tomaternas skull, och örterna, och mozzarellan… Men så blev det inte. Min förkärlek till tomater finns dock fortfarande kvar. Jag kan äta körsbärstomater som smågodis och föredrar oftast en tomatig sås framför en gräddig. Därför gillar jag Månadens gröna råvara extra mycket denna månad. Det är Ulrica som är månadens värd och om du också vill vara med i denna vegetariska matlagningsutmaning så lämna ditt bidrag här. Spana även in härlig receptinspiration på Facebooksidan och följ #månadensgröna på Instagram

Så här i sommartider äter jag helst tomaterna kalla, gärna med massor av örter och en skvätt olivolja. Därför blir mitt bidrag denna månad en örtig tomatsallad, ett tillbehör som sätter extra piff på nästan vilken måltid som helst!

Månadens gröna

Tomatsallad

Örtig tomatsallad
2 pers

4 st Tomater
1 litenRödlök
Örter (jag hade persilja och basilika)
1-2 dl Ruccola (gör inget om den är lite trött)
1 dl Olivolja
2 msk Vit balsamvinäger
Salt och peppar

Hacka tomaterna, rödlöken och örterna
Mixa ruccola, olivolja och vinäger
Häll ett par matskedar av ruccolaolja över tomathacket
(resten häller du på en liten flaska eller i ett glas och ställer i kylen)
Salta och peppra

ps. Har du ingen ruccola så häll bara öven en skvätt olja och vinäger, typ en del vinäger till två dela olja.

Tomatsallad

Tomatsallad

6 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *