fbpx

Om du inte redan testat white pizza innan så lova mig att göra det snarast. Jag har tänkt på det i flera månader, ja kanske till och med år. Varit lite skeptisk. Men oj så fel jag hade. Det är nämligen en riktig höjdare. Jag tror det var hos Sara jag hörde talas om White pizza första gången, eller Pizza bianco som det också kalas, och sedan dess har det poppat upp lite var stans och väckt min nyfikenhet ännu mer. Tills förra veckan då jag gjorde snabbpizza till kvällsmat och tomatsåsen tog slut mitt i ”pizzabaket” (alltså det är ju en överdrift att kalla det bak när en tar förtiga tortillabröd). Då slog det mig att jag kan ju testa det där med crème fraîche istället för tomat… Förutom att jag blev matförgiftad av en dålig mozzarella så var det en riktig fullträff.

White pizza

Eftersom jag tyckte att det var en sån hit så blev det White pizza-repris idag när vi bjöd våra mammor på brunch (trots att jag blev matförgiftad sist). Det blev två olika sorters topping; en med mozzarella (ätbar sådan), hackad rödlök, kapris,  picklade blåbär och parmesan, och den andra med krämig gorgonzola, hackad rödlök och picklad rabarber. Alltså rabarbern är också ett måste! Skiva rabarbern tunt (gärna med mandolin) och häll över en pickelslag (värm upp 1 del surt, 2 delar sött och 3 delar vatten). Jag använde vitvinsvinäger och socker. Låt dra minst en halvtimme och häll sedan upp i en ren glasburk. Klart!

Hur gillar du din pizza?

White pizza

White pizza

White pizza

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *