fbpx

När vi för ett lite mer än ett år sedan byggde ett nytt badrum på källarplan så funderade vi fram och tillbaka på om vi skulle bygga en liten bastu. Efter mycket om och men så bestämde vi oss för att köra på det. Sen dess har jag tvekat och ifrågasatt det beslutet ett antal gånger! Efter att badrummet blev klart så tog det rätt lång tid innan även bastun var på plats. Vi väntade på leverans av glaspartier i en evighet och sen på hjälp att sätta upp dem. Min pappa är en hejare på just sådant men han har ju även andra saker för sig, och det är helt klart så att utan honom hade vi fortfarande inte haft någon bastu.

Efter en helg med yogautbildning och därmed avsaknad av återhämtning så har denna veckan varit rätt påfrestande. Huvudet hänger inte riktigt med. Jag har satsat på att komma ikapp efter den spontana Portugalresan men är ännu inte riktigt där. Ikväll prioriterade jag dock träning och återhämtning. Först en omgång styrka, tre varv på mitt hemmapass (med någon modifiering), sen en varm dusch och en stund i bastum med doft av eucalyptus och en rassoulmask (både i ansiktet och håret). Det är verkligen lyx att ligga i värmen och bara slappna av. Efter bastun smörjde jag in mig med en härlig kroppskolja och tog på pyjamasen och gick direkt till yogamattan för min Sadahna (min egen yogapraktik).

Nu sitter jag med yogamusik och en kopp kvällste, redo att gå och lägga mig. Imorgon bitti är det yinyoga, näst sista för terminen. Jag funderar på vad enkelt det egentligen är att göra det jag mår bra av. Efter en sådan här kväll mår jag så bra och har laddat upp inför resten av veckan. Jag vet att alla inte har en bastu hemma och det är kanske inte heller det som skulle ge just dig skön avkoppling. Det viktiga är att fundera på vad du vill göra mer av och se till att prioritera det.

Kram och godnatt! /Nellie

Badrum med bastu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *