fbpx

När jag lyssande på Saras senaste podavsnitt som handlar om tid fick jag idén till denna listan. Sara ställde frågan till sin mamma vad hon skulle göra om hon fick göra vad jag ville med sin tid en hel dag, en hel vecka, och ett helt år. Jag började fundera på vad jag skulle svara på dessa frågor, fast jag la till månadsperspektivet också och slogs av att det är ju en superbra lista! Så jag frågade Sara om jag fick låna den och det fick jag! 🙂 Kanske finns det någon mer vill reflektera över vad ni skulle göra? Lyssna även på podavsnittet för fler tankar om tid.

En dag
Då skulle jag vilja packa matsäck och åka på skogsutflykt med familjen. Sen skulle jag vilja läsa en bok i lugn och ro och innan jag går och lägger mig vill jag yoga följt av en dusch och bastubad. När jag tänker efter så skulle vilken helgdag som helst se ut så här, med lite praktiska saker som matlagning mm där emellan.
En vecka
Om jag fick göra vad jag ville med min tid en hel vecka skulle jag vilja vara hemma helt själv. Jag skulle börja dagen med en kort meditation och efter en god frukost skulle jag fixa saker som inte blivit gjorda, sådant som kräver fokus och kontinuitet. Jag skulle ta paus under dagen for att träna utomhus och på kvällen skulle jag laga mat utan stress, läsa en bok och gå och lägga mig i bra tid.
En månad
Med en hel månads tid skulle jag vilja upptäcka en ny plats tillsammans med familjen, en plats där vi kan ta det lugnt och ta dagen som den kommer. Det får gärna finnas vacker natur och spännande saker att utforska. Jag skulle vilja vandra, bada och snorkla, gå på lokal marknad, jogga längs havet och yoga i soluppgången.
Ett år
Då skulle jag vilja flytta till ett annat land med familjen och leva i en annan kultur. Jag tänker mig ett exotiskt land med varmt klimat och vacker natur. Där skulle vi engagera oss i något lokalt välgörenhetsprojekt, men också göra ungefär samma saker som om vi skulle vara iväg en månad (se ovan).
Vad skulle du göra om du kunde göra precis vad du vill med din tid…?
Familjebild från Mallorca

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *