fbpx

Det här med att ha en träningsplan handlar om att skapa förutsättningar för att träningen ska bli av. Annars är det lätt at boka in annat och då finns det oftast inte tid till träning. Jag gillar att ha en plan, för det ökar sannolikheten att jag faktiskt tränar på ett sådant sätt som jag vet att jag mår bra av. Nu har jag skapat mig ett upplägg för det styrkepass som jag ska göra när jag tränar styrka utomhus, till exempel på en lekplats. Det enda som behövs är en bänk eller liknande, och så kroppen såklart. Det blir klassiska och enkla övningar som ger både puls och styrka. Själva styrketräningsdelen tar ca 15 min men jag tänker kombinera det med en kort joggingtur på ca 1 km innan och efter så totalt sett blir det ett tränginpass på ungefär en halvtimme. Så här tänker jag mig mitt upplägg:

Styrkepass utan vikter:
12 reps av varje övning x 3 set

1. Hopp upp på bänk
2. Armböj mot bänk
3. Dips på bänk
4. Utfallssteg
5. Bergsklättraren mot bänk

Armböj på lekplats

Dips på lekplats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *