fbpx

Det är förkylnings- och influensatider. Jag känner mig lite svullen i halsen och bestämde mig därför att göra en stor laddning ingefärashots. Jag föredrar att dricka en ljummen dryck istället för en kall shot så jag späder ut shoten med varmt vatten så att det blir en ljummen ingefärsdryck istället. Så här gör du din egen dunderdricka:

Ingefärashot
ca 200 g färsk ingefära
1 liter vatten
2 msk honung
saften av 2 citroner

Skölj ingefäran och mixa den alt. hacka den fint
Koka i vattnet i 20 min och låt svalna till ca 60 grader
Sila ingefäran med finmaskig sil
Lös sedan upp honungen och häll i citronsaften
Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet

Honungen ska helst inte värmas till mer än 60 grader för att undvika att enzymer som finns i honungen förstörs. Ett annat själ att inte blanda ner honungen i för varmt vatten är att det sker förändringar av sockersammansättningen då. Om en har honung i teet så är det alltså en bra idé att vänta  att blanda ner den tills vattnet svalnat något.

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Så komiskt, jag gjorde exakt en sån blandning igår.
    Jag är trött på dessa baciller nu och hoppas att denna ska vara till. Det är bra ös i den drickan 🙂

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *