fbpx

Det brukar inte komma mycket till snö här nere i sydvästra Skåne och det är lika överraskande varje gång det väl kommer, så även denna gången. Det började ju snöa redan igår och fortsatte hela natten. Under morgonen steg temperaturen så det var en riktigt slushig snö som låg på gatorna denna morgon. Storasyster blev överlycklig och ville promt gå ut redan innan frukost. Mamman gav med sig då hon inte visste hur länge snön skulle finnas kvar. Under förmiddagen började det snöa igen och nu var det rejält med snömodd på gatan utanför huset, precis som på de flesta gator i byn. Maken bytte till vinterdäck på min bil så jag kan köra till jobbet imorgon och jag plöjde genom snön med vagnen för att handla lite förnödenheter nere i byn. Det kallar jag vardagsmotion det! Jisses vad trögt det var bitvis, och slirigt, men samtidigt jätteskönt.

Efter lunch tog vi en tur till pulkabacken. För oss vuxna gick det inget vidare, vi fick liksom inte så mycket fart under pulkan, men barnen hade kul och svischade ner för backen. Sen ville storasyster åka skidor medan lillasyster skulle vila eftermiddag. Hon skulle absolut åka i en backe med sina hitte-på-skidor från Biltema. Med böjda men och krökt rygg hasade jag bakom henne ner för backen. Vid det här laget var det mer vattenbana än skidbacke men ner kom vi utan några större problem. Uppför var det värre, då skulle mamman bära skidåkaren och det gick denne inte med på. Väl uppe för backen tog vi en paus och gick vi in och fikade. Pepparkakor med smör, hur gott kan det vara? Med ett glas mjölk till, eller en latte.

Denna helgen har jag verkligen tagit det lugnt, hängt med familjen och gjort saker som gör mig glad. Jag är så laddad jag kan bli för en ny vecka!

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Det är ändå lite magiskt och vackert med snö. Så länge man slipper färdas på vägarna. 🙂
    Men att åka pulka blir man aldrig för gammal för. Tjoho!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *