fbpx

Sedan vi flyttade in i vårt hus 2012 så har vi successivt utökat andelen odlingsmark lite i taget. Varje år har vi försökt hitta de smartaste platserna för att odla olika saker men samtidigt kört på ett par säkra kort för att se till att få någon liten skörd i alla fall. Efter tre års försök har vi fortfarande inte lyckats odla rotfrukter, dvs sådant som växer ner i marken. Jag som trodde att morötter var typ det enklaste att odla, men nej, inte om en har en trädgård med tung lerjord. Men skam den som ger sig! Nästa år ska vi hämta hem mer sand till sandlådan och då testar vi att blanda ut jorden ännu mer och ser om det funkar bättre.

Helgen som gick gjord vi trädgården iordning den för vintern, eller hyfsat i alla fall. Det kan ju tyckas vara sent att göra det i början av november men faktum är att det har varit så varmt hittills att jag inte har känt någon brådska med det. Nu klipptes tomatplantorna ner och de absolut sista tomaterna skördades. Några hade faktist överraskande nog mognat sedan senaste skördningen som visade sig inte vara den sista. Nu ekar det tomt på altanen och planterings-spannarna är redo för en vända till tippen för tömning.

Odlingslådorna, eller pallkragarna som de också kallas rensades och luckrades och de snygga odlingsstickorna ligger nu och väntar på att få komma i jorden till våren igen.

Altanen är nästan tömd, samtidigt som det lilla fikonträdet har börjat få nya knoppar. 

Tro det eller ej men jag hittade en basilikaplanta med en liten gren som klarat sig trots att den inte har fått vatten på flera veckor. Den planterade jag om och ställde in på köksbänken istället. Vi får väl se om den klarar sig eller inte. 

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *