fbpx

Det där med bra mellanmål som ger både näring och energi framåt eftermiddagen är inte alltid så lätt att få till. Jag har hittat en variant som jag verkligen gillar. Det är som ett kinderägg med tre önskningar i en. Frukt eller bär i botten, en blandning av chiapudding och turkisk yoghurt i mitten och en tuggig müsli på toppen. Just nu har jag äppelmos i botten eftersom vi nyligen skördat äpplena på vårt lilla äppelträd. På toppen har jag en müsli som hängt med ett bra tag nu. Receptet hittar du här. Egentligen kan man ta vad man haver så det blir alltid lite variation på blandningen. Visst är det gott med rostad müsli, eller granola som det brukar kallas, men det är så sjukt mycket snabbare att bara blanda ihop ett gäng frön och gryn i en burk så det alternativet vinner just nu.

Äppelmoset i botten har jag alltså gjort på äpplen från vår trädgård. Jag valde att behålla skalet på eftersom det sitter mycket näring i det, så därför blev det en något rosa ton på moset.

Äppelmos
Dela ett gäng äpplen i mindre bitar.
Lägg dem i en stor kastrull och häll på en skvätt vatten.
Ringla över lite honung och häll i en nypa vaniljpulver. 
Låt koka tills äpplena blivit mjuka.
Häll på mer vatten om det behövs (så det inte bränns i botten)
Mixa till önskad konsistens.

Äppelmoset kommer jag även att använda till både frukostgröten och pannkakorna. Har du inga egna äpplen i trädgården så går det ju lika bra med köpeäpplen. Vill du köpa färdigt äppelmos så rekommenderar jag Urtekrams som är både ekologisk och osötad.
Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *