fbpx

Det är skillnad på pizza och pizza. Väldigt stor skillnad. Personligen föredrar jag italiensk pizza på tunn och spröd botten med frisk men smakrik tomatsås och ett tunt lager mozzarella som inte trådar sig. Precis sådan pizza var det vi fick på Panetosto, den bästa pizzerian i Cala Bona, ja kanske på hela Mallorca. Favoritpizzan var toppad men squash, smakrik parmesan och riktigt fin parmaskinka.

Vi försökte faktiskt hitta andra restauranger men varje gång kom vi fram till att det inte fanns mycket annat som slog de goda pizzorna, och inte heller läget eller mysfaktorn som Panetosto bjöd på. Nej inte ens den spanska paellan faktiskt. Så nästa kväll var det åter pizza som gällde. Det blev alltså pizza varannan kväll, en hel vecka.

Mysfaktorn ja, det var faktiskt den som fångade mitt intresse först, kanske för att det påminde lite om vår egen altan med soffor av gamla lastpallar. Här hade de dessutom dynor och kuddar i smutsiga pasteller och det är så himla snyggt! Och så utsikten över havet, det är ju svårslaget.

Som pricken över i:et och grädde på moset så serverade de också riktigt goda Mojitos. Det var sådär perfekt balanserade så det inte blev för sliskigt, och med precis lagom mycket smak av mynta.

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *