fbpx

För ett tag sedan var vi inne hos vår ena granne och plockade körsbär. Det har ett jättestort träd med massor av bär, men det finns tyvärr fler som gillar deras körsbär. Fåglarna och små vita maskar. Fåglarna gör ju egentligen bara att det blir mindre bär över att plocka men det finns så det räcker och blir över ändå. Maskarna däremot tar sig in i körsbäret så man får räkna med lite extra protein. Eftersom jag inte är så sugen på att äta maskar så tog jag på mig den eminenta uppgiften att kärna ur och ”avmaska” alla körsbären vi plockat. Jodå, har en inte tillräckligt att pyssla med redan så hade det kanske varit en bra idé. Men när närmare tre kilo körsbär var urkärnade och fria från maskar så var jag ändå rätt nöjd. Det blev två olika sorters kompott, en med vanilj, och en med lakrits, och resten av bären hamnade i frysen. Kompotten försvann i ett nafs till morgongröten så idag plockade jag fram de frysta bären och gjorde en ny sats. Kompotten kryddad med lakrits gillade jag bäst så det blev en sådan variant. Här kommer det busenkla receptet.
Körsbärskompott med lakrits
ca 400g urkärnade körsbär
socker efter behag (jag tog 2 msk)
ca 1 tsk lakritspulver
1 msk potatismjöl
Koka körsbären med socker och lakrits på svag värme ca 5 minuter
Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör ner i grytan med kompotten
Rör tills kompotten tjocknat
Häll upp i väl rengjorda glasburkar

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *