fbpx

Mitt första minne av träning? Det är lite klurigt för jag såg nog inte på fysisk aktivitet som träning förrän jag började spela fotboll och hade organiserad träning på specifika tider. Innan dess var träningen mer utav en lek, något vi gjorde för att det var kul. Jag tänker på lekar som kurragömma, Kalle på bollen, twist mm. De kräver alla fysisk aktivitet av något slag men ändamålet vara att göra något kul på rasten, och som en bonus fick vi bättre kondition, styrka och rörlighet. Jag cyklade dessutom nästan en mil till skolan redan i sjätte klass, snacka om att vara tidig med att cykelpendla!

Så mitt första träningsminne är nog en av de första fotbollsträningarna, eller var det kanske till och med en match?! Jag var 10 år och jag kommer ihåg att jag tyckte att det var väldigt jobbigt att springa så mycket. Men det är kanske inte så konstigt för jag hade ännu inte fattat det där med att alla spelare har olika positioner på planen, så jag sprang som en skållad råtta med sikte på att erövra bollen, oavsett var på planen den befann sig.

Jag har mycket att tacka fotbollen för. Där lade jag grunden för min fysik och lärde mig att hantera tävlingsnerverna. Klubben jag spelade i hette Torns IF, en liten fotbollsklubb ute på landet. Ett par år senare var damlaget nära på att dö ut eftersom vi knappt fick ihop till ett 7-mannalag (när vi egentligen skulle spela på 11-mannaplan) men nu blomstrar den och det spelas massor av fotboll på Tornvallen, mitt bland alla åkrar.

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *