fbpx

Jag har alltid med mig något ätbart i väskan för att undvika blodsockerfall och situationer där jag tvingas köpa något omotiverat dyrt och ofta onyttigt mellanmål som jag egentligen inte vill ha bara för att jag planerat dåligt. Det kan vara frukt, nötter, riskakor eller något annat som lämpar sig för att ligga i väskan ett par dagar. Ofta går det i perioder vad jag har med mig i väskan och just nu är jag inne på kex av olika slag. En favorit som jag har bakat ett par gånger är kokoskex. Det är lite sötare är fröknäcket som är en annan favorit. Kexen är goda både precis som de är och med något smarrigt pålägg, som till exempel lagrad ost och en klick marmelad. Jag tycker att de passar utmärk som mellis eller kvällsfika med en kopp kaffe eller te. Här kommer receptet:

Kokoskex
ca 15 st

1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1/2 dl kokossocker
1 msk fiberhusk
3 1/2 dl kokande vatten
2 msk kokosolja
Blanda alla torra ingredienser
Häll på kokande vatten och rör runt
Blanda ner kokosoljan
Kavla ut mellan två bakplåtspapper
Grädda i 175 grader i 30-40 min
Om kexen fått tillräcklig med färg men inte blivit torra,
låt dem stå kvar i ugnen på eftervärme

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *