fbpx

Till gårdagens smaskiga pannkakor (hemligheten är att ha i äkta vaniljpulver i smeten och att låta den vila en stund innan gräddning) gjorde jag cashewgrädde och chiadrottningsylt. Det visade sig vara en riktigt bra kombination och det passade hur bra som helst till pannkakorna. Fast egentligen tycker jag inte att pannkakor kan ses som kvällsmat, det är ju mer som en efterrätt. Men var gör man inte när kylskåpet ekar tomt och lill-tjejen är lite trött och grinig?

Cashewgrädde
Mixa ca 1 dl cashewnötter till ett fint mjöl. Tillsätt ca en halv dl vatten, en nypa vaniljpulver och lite agave eller honung. Mixa igen. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens.
Chiasylt

Tina ca 2 dl bär (jag tog blåbär och hallon). Mixa bären tillsammans med 2 msk chiafrön och två färska och urkärnade dadlar. Låt stå och svälla en halvtimme. Späd med mer vatten om sylten känns för tjock. Söta med agave eller honung för en sötare sylt.

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *