fbpx

Jag är en mästare på att få till goda maträtter av kylskåpsrester! Jo, det blir lite skryt så här på söndagskvällen. Att ta vara på rester och att svänga ihop kalla såser, det är två av mina styrkor i köket. För att ligga steget före så kokar vi t.ex. ofta en stor kastrull potatis, när en ändå är i farten så att säga, och sedan gör vi lite olika saker med ”potäterna” ett par dagar framöver. Härom dagen hade vi typ bara lite kokt potatis och broccoli i kylen och då kom jag på att jag kunde testa att göra en liten ”stuvning” vilket sedan utvecklades till en carbonara-sås. Riktigt gott blev det! Det är lite som en ”kornig” potatisomelett, och här kommer kommer receptet:

Potatis carbonara
Ett par kokta potatisar
Några buketter ångad broccoli
En halv liten gul lök
1 st ägg
0,5 dl havregrädde och eller crème fraîche
Några skivor rökt skinka
Lite riven ost
salt
svartpeppar

Skiva löken i små båtar. Stek potatisen och löken i lite olja eller smör. När det fått lite färg tillsätt broccolin. Stimla skinkan och låt den steka med ett par minuter. Knäck ägget och vispa ihop med grädden/creme fraîchen. Salta och peppra. Häll äggblandningen i stekpannan och rör om försiktigt över svag värme  i ca 30 sekunder. Riv lite ost och strössla på toppen. Klart!

Flygande hälsningar /Nellie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *