fbpx

Senaste tiden har det pratats mycket om hur man får ihop det så kallade livspusslet för att hinna med allt man vill göra. I detta sammanhang pratas det både om ”egentid” och ”fritid” och oftast används dessa begrepp synonymt. Är de det? Är min fritid lika med min egentid? Jag ser det inte riktigt så. Vad är då skillnaden?

Efter att ha lyssnat på ett par avsnitt av Livshjulet så känner jag min ännu mer fundersam. Där betygsätter gästerna sitt liv genom att prata om 8 tårtbitarna av livet.

1. Kärlek
2. Vänner och familj
3. Bostad
4. Jobb & Karriär
5. Ekonomi
6. Hälsa, Kost & Motion
7. Fritid
8. Personlig utveckling

För mig är vänner, familj och motion en del av min fritid. Jag väljer att spendera min ”fria” tid (dvs när jag inte jobbar eller sover) med dessa saker. Delar av detta innebär ”egentid” för mig, andra inte. Om det är tid för mig själv jag behöver så väljer jag att göra sådant som tillfredsställer det behovet, t.ex springer en runda, och om jag har ett behov av att vara social så kanske jag gör något annat tillsammans med en vän.

Hur tänker ni kring er fritid och egentid?

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *