fbpx

Efter ännu ett par timmar i framåtböjd position i en brant slänt, dragandes ogräs så är det rätt skönt att stå upprätt igen. I övrigt har det lagats mat och förberetts inför kommande arbetsvecka. Nu när maken bytt jobb så är vi två som sak ha matlådor så nu är det konkurrens om resterna. Jag är alldeles för kräsen för att äta i matsalen på mitt jobb och maken har inte längre lika bra möjligheter att köpa lunch så nu blir det till att planera ännu bättre! Men, det är ju inte bara lunch som ska fixas, det är ju mellanmål också! Vi kommer dessutom köra tidigare till jobbet båda två vilket innebär att det inte kommer bli frukost hemma alla dagar (om än någon dag), och då vill jag gärna ha en smoothie på vägen till jobbet (annars svimmar jag nog innan jag kommer fram) och den gör jag helst dagen innan så jag slipper stressa med det på morgonen.  Just nu är det chiapudding som står på tur att förberedas. Det kommer bli mitt mellanmål de kommande dagarna. Jag har haft lite svårt att få till proportionerna men nu tror jag att jag har det. Så här ser mitt recept ut:

Chiapudding
3 msk chiafrön
2 dl mjölk (havre, kokos, mandel etc.)
1 nypa vanliljpulver
1 nypa kardemumma

Blanda alla ingredienser i en glasburk så att alla frön blir blöta. Ställ i kylen minst en halvtimme, helst över natten. Toppa med någon form av bär. Jag lägger på frysta bär på morgonen, oftast blåbär, så hinner de tina till på eftermiddagen.

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *