fbpx

Hur påverkar musik oss när vi tränar? En hel del har det visat sig. Det finns studier som säger att vi orkar 15% mer med (rätt) musik i lurarna. När jag utbildade mig till gruppträningsinstruktör lärde jag mig mycket om musik, allt från 8:or, intro, brygga och stora 1:an. Sedan dess lyssnar jag på musik på lite annorlunda sätt. Jag tänker på låtens uppbyggnad, tempo, variationer mm. Ibland blir jag lite för fokuserad på detta men har man väl börjat att tänka i dessa banor så är det svårt att sluta.

Jag lyssnar först på takten i musiken, sen på vad vad den förmedlar. Jag fokuserar mest på refrängen eftersom den upprepas och det är oftast den man sjunger med i efter ett tag. Ibland kan en viss låt med ett bra beat falla platt på grund av en dålig text, och då menar jag oftast en text som är för ”grov” eller stötande på något sätt (enligt min mening).

1. Changes – Faul & Wad Ad
2. Anywhere for you – John Martin
3. Summer – Calvin Harri
4. Dare you – Hardwell 
5. Waves – Mr. Probs
6. Faith – BlasterJaxx
7. Take me home – Cash cash
8. Happy – Pharrell Williams
Jag gillar att använda musiken för att få variation i löpningen. Jag kallar det musikintervaller. När tempot i musiken går upp, så springer jag snabbare, och när det går ner så tar jag det lugnare. Mycket lättare och roligare än att hålla koll på tiden med en klocka. Smart va? Ok, det blir kanske inte samma kvalitet på löpningen men för mig och min målsättning så passar det perfekt. 

Denna lista är uppbyggd med en lugn början, följt av lite mer intensitet. Sen blir det lite lugnare i låt nummer 5 för att därefter trycka på lite mer innan det blir nedvarvning med sista låten. Du kan antingen börja med att jogga och sedan öka i takt med musiken, alternativt börja med att gå raskt och jogga när musiktempot ökar. Testa gärna om du har lust! För att komma direkt till spellistan på Spotify så klicka här. Det verkar inte fungera att länk till listan men om du söker på ”Flying Hippo” så borde du hitta den. 🙂

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Visst gör musiken skillnad! Jag har ju min klara favorit Will.I.Am´s That Power.
    Jag försökte lyssna på din lista, men det funkade tyvärr inte. Tänkte att det kanske fanns nåt där som kunde peppa mig lite.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *