fbpx

Då lider ännu en vecka mot sitt slut och det är dags satt sammanfatta hur veckan har varit. Jag skulle sammanfatta den som stressig och hektisk. Inte så bra med andra ord. Ändå känner jag mig rätt bra till mods denna söndagkväll. Under helgen har vi planerat för veckan som kommer och den stundande skidsemestern. Om vi planerar och tänker till innan så blir det så mycket bättre, speciellt de veckor som innehåller många aktiviteter (som den som börjar i morgon). Förväntningarna på vem som gör vad är tydlig och vi vet båda två (maken och jag alltså) vad vi ska fokusera på.

Det har kommit mer snö här uppe på ”höjden” där vi bor. Och det blåser rätt bra. I går var vi i pulkabacken och testade den nya pulkan. Det är bra vardagsmotion för alla mammor och pappor. Lill-tjejen tyckte det var kul att åka men hon var inte så road av den kalla vinden, och det kan man ju inte klandra henne för. I dag när vi var på väg till samma pulkabacke så deklarerade hon tydligt att hon ville gå hem, så då gjorde vi det. Hoppas det går bättre när vi kommer till fjällen. Om prognosen stämmer kommer det vara -30 den dagen vi kommer. Hu, det är KALLT!

Hur har träningen gått då? Jo då , rätt ok med tanke på allt som hänt. Inte helt enligt schema men det gör inte så mycket. Huvudsaken är att det känns bra i kroppen och det gör det, förutom en konstig känsla i ena låret.

Måndag – vila pga. jobb (ingen bra anledning, borde prioriterat annorlunda)
Tisdag – löpning + styrka
Onsdag – vila
Torsdag – styrka
Fredag – simning
Lördag – yoga (egen klass)
Söndag – yoga + styrka

I kväll har jag bytt löpning mot styrka och yoga, det tror jag att min kropp kommer att bli glad för. Jag tycker att det är det viktigaste av allt, att lyssna på kroppen, och ibland behöver man lyssna riktigt noga på vad den säger. Allt som oftast är det vår bekvämlighet som talar och den har många tricks för att slippa undan träningen. 🙂

Jag lockas dock av att ta mig ut i den kalla blåsten, bara för att känna att jag lever, och för att de flesta hade valt soffan istället (med all rätt). Nu när jag tänker på det så bestämde jag mig just för att ta en kort jogg innan jag ger mig på styrkan och yogan. Det kommer att bli uppfriskande!

Flygande hälsningar /Nellie

4 svar

 1. Tycker det ser helmysigt ut, fast det är blåsigt.
  Här lyser snön fortfarande med sin frånvaro…..
  Lite synd, för jag tror att kidsen är lite sugna på lite pulkaåkning nu.

  Kram

 2. Idag har det inte varit någon snö här direkt, men vi har haft fullt upp med annat idag så vi hade inte hunnit ändå. Blåst har det dock gjort, tyckte det räckte att gå fram och tillbaka från bilen ett par gånger….huuuu! Duktig du är som gav dig ut….!!
  Kram!

 3. Igår höll jag mig inne.. vinden ven och iskallt! Stora grabben spenderade hela dagen ute med kompisar fick knappt in honom jag ursäktade att lillebror var hostig…
  Denna helgen försvann träningsinspirationen, vilket (tyvärr) orsakar stress för mig, "lyckas" man hoppa över 1-2 ggr så känns det som hela träningen är ruckad och man måste ta en nystart… ja lite tokigt tänkt kanske!!

  Ha en bra start på veckan!
  Kram Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *