fbpx

Ja, detta året lider mot sitt slut. Jag reflekterar över året som gått och konstaterar att det har hänt en hel del detta året. Vi har klarat av andra året som föräldrar, med hämtning och lämning på förskola, pendling för min del och en del annat, utan några större katastrofer. Det finns definitivt saker som vi vill ändra på så att livet blir lite lättare och roligare, mindre kämpigt helt enkelt. Men, det tar tid och vi har bara börjat denna resa. Ett steg i taget, mot visionen med mer frihet och mer energi.

Min målsättning för 2013 var att satsa på min hälsa och att komma i form efter graviditeten. För att lyckas med det skulle jag komma in i bra rutiner och planera både träning och måltider. Mitt motto skulle vara att spendera så lite tid som möjligt på vardagssysslor för att få så mycket tid som möjligt över till annat.

Hur har det gått då? Riktigt bra faktiskt! Jag känner mig i bra form, både fysiskt och mentalt. Jag kommer i mina gamla kläder med lätthet, och vissa sitter t.o.m. bättre än tidigare. Jag gillar verkligen känslan av att ha en stark kropp, en kropp som gör att jag kan göra de saker jag vill, en kropp som jag vill sträcka på och som jag är stolt över. Vad gäller vardagssysslorna så har de definitivt inte tagit mer tid än nödvändigt, förutom matlagningen som fått större utrymme. Men, faktum är att jag gillar den vardagssysslan och den har hjälpt mig uppnå mina andra mål så det känns helt ok.

Hur gjorde jag? Jag kämpade på förra hösten med mina 15-minuterspass i träningsrummet i källaren men det hände inte mycket. Men, så är det ju ofta, det gäller att hålla ut, att fortsätta, fast det känns ”meningslöst”. Sen började jag leda pass igen, och träna crawl, men framför allt tänkte jag mycket på maten. Jag drog ner på snabba kolhydrater och ersatte dem med grönsaker. 2013 var också året då jag bekantade mig ordentligt med raw food och super food. Plötsligt en dag så hade det hänt. Vågen visade min målvikt och kläderna var för stora. Riktigt så var det ju självklart inte men det kändes så. Jag tror att det var kombinationen av målmedveten och sund kost, mer vardagsmotion och regelbunden träning som gjorde det. Surprise! Inget nytt under solen här inte. 🙂

Löpningen är det som varit mest strul med under året. Höfterna har inte riktigt varit med på banan så det har blivit betydligt mindre löpträning än planerat. Men, trots detta så har jag genomfört tre lopp under året. Jag var inte särkilt bra förberedd för något av dem men det var ändå roligt att genomföra dem efter bästa förmåga.

Kullamannen 6 km – tuff terräng på Kullaberg
Krankesjöloppet 10 km platta raksträckor runt Krankesjön
Yddingeloppet 6 km – trail i Bokskogen

Så mitt viktigaste mål är uppfyllt, det är ju bra. Men, hur har det gått med resten då?
Den här listan skrev jag i början av året, och så här blev det:

Klicka på bilden så blir den större

Jag är rätt nöjd med året som gått. Vissa saker kommer följa med in i 2014 och vissa saker har visat sig att de inte var så viktiga ändå, som den strukturerade städningen till exempel. Det gäller bara att se till att bjuda hem folk med jämna mellanrum så vi blir mer motiverade att piffa till det här hemma. Det blir ju två flugor i en smäll! Apropå städning så har min svärmor en tavla med ett bra budskap som jag anammat helt och hållet, och det tänker jag fortsätta att göra. Det lyder som följer:

Vad gäller bloggen så har den skapat en hel del nya kontakter som jag är väldigt glad för och som jag tror kommer bli ännu viktigare för mig framöver, när jag tar mig mot nya höjder. Jag har dessutom blivit engagerad i Malins initiativ B.A.B.Y network som är på väg mot något stort…

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Vad duktig du har varit 2013! Å vad bra att sätta upp såna mål!
    Synd att du har problem med höfterna, jag har gett upp det där med löpning efter att jag fick ont i en höft p g a diskbråck…
    Kram Suss

  2. Vilket år du har haft! Jag tycker att du har varit jätteduktig att jobba med dina mål och de allra flesta har du ju fixat. Jag skrev också en lista över några mer detaljerade mål och nu när jag läser här så inser jag att ett par av dem är samma som dina var i år! 🙂

    Fortsätt vara du – då blir det bra!
    KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *