fbpx

Ni vet ju redan att jag förespråkar ekologisk mat men vad jag aldrig nämnt är att jag tycker att det är minst lika viktigt vad gäller kroppsvård. När Tina efterlyste tips om ekologisk hudvård häromdagen fick hon en kommentar av Jennica att hon skulle kolla med mig. Då slog det mig att jag har ju faktiskt massor av tips att ge inom detta område. Min kommentar med tips hos Tina blev nästan ett helt blogginlägg och grunden till detta inlägg.

Jag minns inte exakt vad det var som gjorde att jag började reflektera över mina hudvårdsprodukter. Förmodligen var det en kombination av mitt första ayurvedabesök, graviditet och problemhud som fick mig att testa något nytt. Jag gick till och med till en ekofrisör ett par gånger, men sedan vi flyttade har jag gått till en vanlig frisör. Att permanenta håret kan man ju inte heller direkt kalla naturligt så där tullar jag lite på mina värderingar. Men hey, lite spelrum får man väl ha?

Jag började utforska området ”naturlig och ekologisk hudvård” i början av januari 2011 och sedan dess har jag lärt mig navigera i djungeln för att hitta bra grejer som man inte blir ruinerad på. Nu tänkte jag dela med mig av mina bästa tips och favoriter.

Maria Åkerberg (tidigare Dermanord)
Svensk tillverkning, enbart naturliga och ekologiska ingredienser och miljövänliga förpackningar. De luktar precis som när man är på SPA. Underbart!
Jag köper produkterna på Lilla kliniken.
Mina favoriter är:
Foaming facial wash
AHA & Jojoba Scrub
Ansiktsoljorna
Hair & Body schampo Energy
Body lotion Beautiful

Lilla Bruket
Här hittar man jättebra produkter som dessutom har snygga och enkla förpackningar. Lite i dyraste laget men ibland unnar vi oss lite extra vardagslyx. De finns att köpa lite var stans men även på deras egen hemsida. Handtvålen med lavendel är ”to die for”. Jojbaoljan använder vi till lill-tjejen och sedan jag började använda den som ansiktsolja har min hy blivit mycket bättre.

Naturligtvis
Detta är et bra budgetmärke som brukar finnas på större ICA-butiker. Annars kan man köpa via deras hemsida. Jag använder duschkrämen, sockerskrubben och hudkrämen och maken deras duschtvål och schampo. Handtvålen är också en favorit som doftar ljuvlig lavendel, den är ett bra alternativ till Lilla Brukets.

Urtekram
De har både livsmedel och hudvårdprodukter till ett bra pris. Förpackningarna är inte de roligaste men innehållet är dessto bättre. De finns att hitta på välsorterade livsmedelsbutiker och i många hälsokostbutiker. Jag handlar dem ofta på på Green matmarknad.

Estelle&Thild
Dessa produkter är underbara, och förpackningarna likaså, men de har sitt pris. Jag är för snål för att köpa dem till ordinarie pris men passar på ibland när jag hittar dem på extra pris. De finns här, på Åhléns, Kicks och många fler ställen.

Flygande hälsningar /Nellie

5 svar

  1. Bra tips! Jag har själv bytt ut all mina hud- och hårvårdsproduktet mot ekologiska under det senaste året. Känns jättebra! Kan även tipsa om malmöbaserade The Organic Oil CO. De gör underbara ekologisks hudoljor. Älskar framförallt Face oil. Antioxidant and Anti-age. Vissa av produkterna är dessutom fria från doftämnen, vilket är perfekt för mig som är doftkänslig.

  2. Det finns ett märke som heter Simply Organic som har superbra schmpoo och balsam, köper alltid på mig det när jag hittar. Luktar helt underbart gör dom också.
    /Camilla

  3. Jag försöker också bli bra!! men det är en djungel och nu har jag klickat runt på dina länkar med tips och hamnade även hos bloggarna ovan. läser o läser (ja ja jobbet får vänta detta är intressant) jag tycker att det är svårt att vara duktig, och ja ibland är ju priset hutlöst! men ja vem vet vad det ger i gengäld?! dessa parabener, jag blir ju livrädd eller annat skit i rengöringskrämerna! Jag har precis köpt ett kit rengöring från M.Åkerberg (det är min hemstad där du beställer ifrån :-)) men jag beställde från "skincity" denna gången några alt var billigare där som jag ville ha!

    Alltid så trevlig läsning hos dig, Trevlig helg
    Kram Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *