fbpx

Vi har haft toppenbra utflyktsdag här på Österlen. Det var inte riktigt läge för stranden eftersom vädret var lite sisådär, framförallt var det blåsigt. Vi tog därför tillfället i akt och gav oss ut på en utflyktsdag. Vi for till åka ett par sedan tidigare kända guldkord och till ett ”nytt” ställe (för oss alltså) som jag länge velat besöka.

Först ut var Gröna butiken på Orelund där det på lite yta finns fullt av grönsaker och annat gott. Den vackra uppläggningen och presentationen gör att jag vill köpa allt! Vi fick med oss en stor korg med lite av varje, allt från tomater och jordgubbar till bröd, korv och gazpacho.

Finfina på Orelund

Dagens andra utflytsmål var det vi inte varit på tidigare, Kafferosteriet på Österlen och som jag så länge sett fram emot att åka till. Det var värt väntan…vilket helmysigt ställe! Snygg inredning, god mat och härlig atmosfär. Vi smakade deras surdegspizza, ”pulled pork”, två olika kakor och så kaffe såklat! MUMS säger jag bara! De har även ett hotell som jag absolut skulle kunna tänka mig att bo över på. Frukosten sägs vara riktigt bra.

Kafferosteriet på Österlen

Sista anhalten var Mandelmans trädgård. Detta ställe upptäckte vi för rätt många år sedan och sedan dess har det hänt en hel del, om man säger så… Fast det är fortfarande lika härligt att gå omkring bland odlingarna och suga åt sin massa nya idéer och fotografera alla vackra frukter, djur och blommor.

Mandelmanns trädgård

Det har varit en bra dag, helt klart! Österlen har verkligen många guldkorn, dessa är ju bara ett par av alla… Vilka är dina bästa Österlentips?

Flygande hälsningar /Nellie

7 svar

 1. Gud vad trevliga tips du bjuder på. Jag vill verkligen åka till Österlen nu på semestern och framförallt till Mandelmanns. Det sista vill inte mannen min. Men man kanske kan gilla Mandelmanns även om man är man? Eller kanske tänka sig att offra sig för sin kära?

  Kram

 2. Österlen är Fantastiskt fint, ok jag har bara varit där en gång men guuuuu så fint det är!
  Vi åker mot Skåne till helgen…
  Underbara bilder, sötis t dotter ni har…

  Kram Sandra

 3. Åh det ser helt ljuvigt ut! Får kanske ta mig ut dit en dag 🙂

  Yoga tillsammans på gerad låter jättekul!!! jag hade gärna gått på ett av annas pass, vet du när hon kör igen efter sommaren?

 4. Nu har jag läst på Facebook (har en gammal vän som bor där nere) Pålsjöterrängen??? Har du sprungit det?? Det var väl ngt terräng lopp du var med i??
  Vi åker mot Skåne på söndag, Helsingborg först! Några loppis tips, fika ställen eller bara "turist" ställe och stanna med familjen??

  Kramar Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *