fbpx

Vi har börjat använda ännu mer grönsaker i matlagningen, dels för att det är gott med lite extra krispighet men också för att de innehåller så många bra näringsämnen. Favoriterna just nu är squash och fänkål. De är båda väldigt krispiga och passar till det mesta, speciellt till fisk. Tidigare har jag bara använt fänkål i fisksoppa men efter tips från Jamie Oliver så provade vi det till fläskkött. Det funkade hur bra som helst! Det blev fläskfilé (javisst, på en onsdag!) på en bädd av fänkål, morötter och squash. Till det skördade vi i örtagården och svängde ihop en kall sås på gräddfil. Så enkelt och så gott!

Fläskfilé på fänkålsbädd

Receptet på grönsakerna kommer här:

Preppa grönsakerna genom att strimla fänkålen fint, skala och skär morötterna i stavar. Dela squashen i ca 3 cm stora bitar, ställ bitarna upp (på snittytan) och dela på mitten. Skär varje halva i små båtar (långa trekanter). Nu kan tillagningen börja!
Fräs fänkålen och morötterna i en stekpanna med olja och/eller smör. Häll på vit balsamvinägern (eller någon annan vinäger för den delen) och låt koka in (ca 1 min). Häll på buljongen och låt sjuda ca 5 minuter.
Lägg över grönsakerna i en ugnsfast form, i med squashbåtarna och salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 15 min. Det ska fortfarande vara tuggmotstånd i morötterna. Klart!

Flygande hälsningar /Nellie

Ett svar

  1. Tråkigt att det inte fungerar att kommentera! Någon måste ju kunna hjälpa dig 🙂
    Vilka goa mellanmål… Jordnötssmör är riktigt gott men ja det fastnar i gommen!
    Kram Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *