fbpx

Vill du träna men känner inte att du hinner? Eller tycker du som jag att det är lite motigt att ge sig ut på en joggingtur i höstmörkret? Då har jag ett superbra tips. TABATA. Tillsammans med duschtricket så har du en oslagbar kombo som inte ger utrymme för några ursäket. Bra va?!?

Det här är tabata:
Tabataintervaller är korta maximalintensiva 20 sekundersintevaller som följs av 10 sekunders vila. Intevallerna upprepas 8 gånger och ger en total träningstid på 4 minuter per runda. Du kan köra både renodlade konditionsövningar som löpning och hopprep , men även styrkeövningar som benböj, armhävningar och plankan. Det bästa är självklart att kombinera kondition och stryka och helst ska man välja övningar som engagerar många och stora muskelgrupper samtidigt. Kom ihåg att intensiteten ska vara så hög som möjligt!

Ok, 4 min är kanska lite väl lite, men det är fortfarande bättre än inget. Och eftersom 4 minuter går så himla snabbt så är det lätt hänt att man känner att man kan ju lika väl göra en runda till när man ändå kommit igång. 🙂 Tips! Till min hjälp använder jag en Tabatatimer-app för att hålla redan på när jag ska träna och när jag ska vila.

Så här kommer du igång:
Välj 1 övning som du kan utföra med god teknink.
Kör ett varv tabataintervaller.
Duscha! 🙂

Exempel på bra övningar:
Superstar-hopp
Burpee
Plankan med upp- och ner-gång
Armböjningar på knäna

Let’s get strong!

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Oooo det skulle ju tom jag hinna med detta… Satt i dag och tittade i kalendern och insåg att det där med träningskortet det får jag nog glömma denna hösten och vintern, trist. Men detta skulle jag ju faktiskt kunna testa, tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *