fbpx

Jag har inte varit någon älskare av sparris särskilt länge, förmodligen för att jag smakat riktigt överkokt grön sparris som faktiskt är rätt räligt och sedan inte varit sugen på att testa igen. Med späd och krispig sparris som tillagas hastigt på relativt hög värme, det är ju supergott! Detta recept är mitt bidrag till maj-temat sparris och Månadens Gröna, där vegetarisk matlagning står i fokus. Det är Tina med bloggen Grönt varje dag som har värdskapet denna månad och det är alltså henne du lämnar ditt sparris-bidrag hos (som en kommentar till inlägget där temat presenteras). För visst vill du var med och skapa vegetarisk magi?!? Här kommer receptet på min risotto.

Sparrisrisotto

Sparrisrisotto med krisp

Avoioriris
Gul lök
Vitlök
Vitt vin
Grönsaksbuljong
2 buntar sparris
1 pkt champinjoner
Färsk basilika

Sparrisrisotto
Risotton
Koka risotton enligt receptet på rispaketet
Dela champinjonerna och sparrisen i mindre bitar
Stek var för sig på medel-hög värme
Strimla basilikan
Blanda ihop allt i en skål och strössla över krispet (se nedan)

Om du tänker att det där krispet struntar jag nog i… gör inte det,
det är just det som får hela rätten att lyfta!

Mandel- och parmesan-krisp
1 dl mandelmjöl (eller mixade mandlar)
1/2 dl mixade pumpakärnor
1 dl riven parmesan
1 ägg
Blanda samman alla ingredienser och stek på svag värme i stekpanna
Rör runt med en gaffel tills det stelnat och fått gyllene färg

ps. detta kris är sååå gott och passar till en massa olika saker, så spara det som blir över i en burk i kylen

Sparrisrisotto

Sparrisrisotto

 

 

8 svar

  1. Mm, jag älskar risotto och har också upptäckt sparris på senare tid. Perfekt att kombinera de två 🙂
    Tack för inspo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *