fbpx

Det går med att ha många järn i elden och därmed brist på vila och återhämtning sätter sina spår. Jag känner mig trött. Både i kroppen och huvudet. Jag lyssnade på Saras pod om träning när en är ”äldre” och kan verkligen hålla med om att den största skillnaden nu mot när jag var runt 20 är att jag behöver mycket mer vila, lugn och ro och återhämtning. Inte specifikt från träningen utan snarare från livet och den ”prestation” det kräver att rodda jobb, barn, mat, städning mm.

Jag har definitivt ändrat fokus på min träning, framförallt sedan jag fick barn. Dels för att kroppen har gått igenom en förändring men också för att jag har mindre tid och energi för träning. Tidigare tränade jag för att hålla mig i form, rent fysiskt och nu är mitt fokus nästan helt och hållet på att må bra. Jag säger ”nästan” för en liten del handlar även om att vara bekväm i min egen kropp och hur den ser ut. Det viktigaste min min träning idag, eller motion som jag väljer att kalla det, är att röra kroppen och stärka den där jag behöver det som mest. Det är inte alltid så kul just när en gör övningarna som jag därmed inte är så bra på men ack så välbehövligt och sjukt bra på lång sikt.

Utfall

Apropå Sara som bor i Åre så har vi just bestämt oss för att det blir en resa just dit till påsk. Vi velade ett tag mellan Paris och Åre, ja ni förstår ju dilemmat, men kände att natur och fjäll är mer lockande än en storstad just på grund av tröttheten jag skrev om ovan. Och eftersom det är jag som fyller 40 (jodå, fyra, nolla) så fick jag sista ordet. 🙂 Jag ser framför mig härliga vårvinterdagar med sol i backarna och skulle det inte bli så finns det många andra aktiviteter inomhus på hotellet vi ska bo på. Jag hoppas dessutom att Therése har något yogapass att bjuda på under tiden vi är på besök.

Nu blir det en stunds yinyoga innan det är läggdags! /Nellie

 

 

Ett svar

  1. Känner igen det där med återhämtning. Jag vill mer än vad jag orkar ? Men har blivit mycket bättre på att vila.
    Paris eller Åre? Inget lätt beslut inte – härligt att ni bestämt er och att ni snart ska iväg.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *