fbpx

Det har blivit februari och nyårskänslan har lagt sig sen ett tag tillbaka. Det är nu det brukar visa sig om det du lovade dyrt och heligt mellan skålarna i champagne verkligen är det du verkligen vill. Ett av mina mål för detta året är att få igång träningsrutinen igen och känna mig som en tränande människa. Jag är så motiverad att inte ens VAB och sjukdom har satt käppar i hjulet. Jag har självklart inte tränat när jag själv varit sjuk men har inte heller använt det som ursäkt så att träningen inte blir av, även om det inte blev som planerat. Vad mina framgångsfaktorer är? Jo, så här tänker jag.

Mitt mål är att göra tre träningspass per vecka, styrketräning som min PT Hanna satt ihop ett program för efter att ha gjort en funktionsanalys med mig, och löpning i lugnt tempo enligt 5/1 devisen (spring 5 min och gå 1 min). Varannan vecka blir det 2 styrkepass och 1 löpning och varannan tvärt om, ja det är så det är tänkt i alla fall. Där emellan kryddar jag med promenader, yoga och lite andra stärkande övningar. Jag försöker få till någon form av aktivitet varje dag och undviker att bli sittande stilla för länge när jag jobbar. Kom ihåg att den rörelse och motion du får till i vardagen också är viktiga för din hälsa.

För att ha något att mäta min utveckling med så jag jag satt två konkreta mål:

 1. Göra 15 armhävningar på tå (jag klarade 9 eller 10 när vi gjorde första testet)
 2. Springa 10 km utan att känna att jag storknar (har inget utgångsläge)

Om du är nyfiken på vad det är för styrkeövningar och yoga jag gör så spana in min Instagram (nellierolf) där jag lägger upp en del videos. Hur går det med din planer och mål för 2017? /Nellie

Dips på lekplats

3 svar

 1. Jodå, jag tycker det är stabilt. Hade inget nyårslöfte om träning (eller annat, inte ens att vara mer social som vi brukar ha…) istället har jag tränat regelbundet i snart 1 år. Inget uppehåll under varken sommar eller jul!

  Funktionell träning 1 gång i veckan med PT. Syftet är det för att få bukt med en trilskandes axel som gäckat mig i flera år. Men då problemet inte bara sitter i axeln (det är symptomet som sitter där) så har hela min kropp fått sjukt bra träning. Speciellt core och rygg som länge varit bortglömda i mitt liv. Att min core förbättrats avsevärt märktes under skidresan och den stakning som utförs där.

  Simmar 1 gång i veckan när en son tränar i närheten. Detta måste jag ersätta när de går över till grästräning. Men for now funkar det även om det är grymt tråkigt…

  Viryayoga 1 gång i veckan. Borde yoga ännu mer.

  I vardagen lägger jag allt hopp till hunden som måste ut. Haren slinga upp på åsen nära hemmet som blir speciellt bra då den får upp pulsen också.

  Däremot har jag varit dålig i omgångar. Förutom ett inflammerat muskelfäste, så en influensa i dec, en förkylning i jan och nu en förkylning till. ?

  Men annars är jag nöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *