fbpx

Denna veckan har jag boostat med tips och inspiration på hur jag kan få ut mer av min närvaro på sociala medier och hur jag kan börja tjäna pengar på det. I onsdags kväll minglade jag med Linda, Alexandra och Better Bloggers medlemmar på tjusiga Hotel Duxiana i Malmö. Vi diskuterade allt från varför det är så viktigt att få betalt när vi gör jobb år samarbetspartners till vad hur en använder Facebook på bästa sätt. Det är så fantastiks att Linda roddar detta och lägger ner så mycket arbete på att ge blogg/influencer-branshen det värde den förtjänar. Tack Linda! Du är så grym!

Jag träffade en hel drös människor som Clara på Bossloggen, Therese som bygger om en lada och Mirijam på Moveitmama som jag definitivt kommer (fortsätta) följa framöver.

Bloggträff Duxiana Malmö

Bloggträff Duxiana Malmö

Bloggträff Duxiana Malmö

I torsdags var jag på konferensen Internet i fokus tillsamman med mina IKEA-kollegor och i fredags lärde jag mig om hur man gör film för sociala medier med Grafiska akademin. Boost var det ja! Denna blogg hade definitivt behövt  lite mer kärlek, men jag tänker att allt har sin tid, och just nu har jag fokus på mina yogakurser och Mitt yogaliv, ja förutom min familj och mitt ”vanliga” kontorsjobb vill säga. Är det något jag har lärt mig med åren så är det att en inte kan göra allt på en gång, hur kul det än är.

Vad har jag då lärt mig? Massor! Men om jag ska försöka mig på att summera de viktigaste sakerna så är de:

1. Skapa uppmärksamhet!
Genom att ha ett roligt och överraskande innehåll som fångar en känsla och bygger relationen med läsaren. Och så måste det vara relevant för målgruppen. Lätt som en plätt, eller hur?

2. Välj rätt kanal
Email funkar fortfarande, tro det eller ej. Men ser till att innehålet är tiptop, dvs är relevant och bygger relation med läsaren. Anpassa innehållet efter kanalen och den målgrupp som hänger där.

3. Var aktiv och engagerad
En måste vara ihärdig. Interagera med dina fans. Var nyfiken och intresserad och svara på frågor och kommentarer.
Tänk hur du skulle göra IRL och gör lika dant på nätet.

4. Jobba smart
Ett innehåll måste faktiskt inte vara perfekt. Det kan till och med var så att det går bättre om det inte är det.
Våga vara mänsklig. Kom ihåg att innehållet konsumeras snabbt så lägg inte allt för mycket tid på det, men gör det tillräckligt bra (se punkt 1).

5. Mobilen
Fler och fler använder mobilen mer, och oftare, än datorn. Se till att ditt innehåll funkar mobilt.

Ja, det finns en del att tänka på alltså. Jag är rätt bra på punkt 4 i alla fall. 🙂
Vilka är dina do’s and dont’s på sociala medier? /Nellie

6 svar

  1. Det gäller att fokusera på det som får en att må bra, och lägga allt annat mindre viktigt längst ner i prio-listan. Då är man oftast som mest tillfreds med livet 🙂

    Kul att träffa dig i onsdags!

    1. Välkommen Sandra! Kul att du vill fortsätta läsa. 🙂 Jag har lite låg frekvens på bloggen just men håller den vid liv för att kunna satsa mer framöver. Nu ska jag titta in hos dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *