fbpx

Det har varit lite svårjobbat med månadens råvara, björnbär som Åsa valt som augustis råvara till Månadens gröna. Jag hade visserligen tur att hitta vilda bär jag kunde plocka även om det medförde en och annan rivskada. Björnbär vet verkligen hur en håller inkräktare borta. Snacka om att ha taggarna utåt, till och med på undersidan av bladen! När bären var plockade letade jag inspiration till något kul recept och hittade smakkombinationen björnbär och mynta. Det lät intressant! Jag hade redan köpt mascarpone eftersom det brukar funka bra tillsammans med bär och gjorde en variant av detta recept. Det är inte att rekommendera. Fast jag tror egentligen att det var för att jag inte hade några bra skålar så det blev lite för tjockt lager och det hann brännas vid innan ostsmeten gräddats klart. Jag insåg dock att jag inte gillar att det är så mycket kärnor i björnbär. Det är väl ok när en äter bara bären, men när de är tillagade blir det inte så gott.

Försök nummer två med björnbär blev därför något väldigt enkelt, björnbärssås, utan kärnor. Jag mixade de björnbären jag hade kvar tillsammans med några kvistar mynta och lite honung. Sen silade jag såsen för att få bort allt skrufs, dvs kärnorna. Mmmm, mycket bättre. Såsen kan användas till yoghurt, pannkakor, glass mm. Ibland är det enklaste godast.

Björnbär

Björnbärssås

Björnbärssås

 

 

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *