fbpx

Nu börjar jag sakta men säkert komma ikapp efter förra helgens yogakurs. Det är lätt att glömma bort att det inte bara är tiden som en är hemifrån som ”går bort”, det tar nästan en vecka innan en är tillbaka på utgångsläget igen, dvs har hunnit med de sysslor som jag normalt sett gör på helgen som t.ex. vika tvätt, städa badrummet, dammsuga lite mer ordentligt än bara precis där det är som skitigast, jobba med Mitt yogaliv etc… Jag har också försökt att tagga ner på sysslorna under dagarna när jag är hemma med lillasyster men samtidigt tycker jag att det är skönt att göra lite här och lite där, lite som det kommer, helt utan stress. Jag funderar mycket på det här med medvetenhet och närvaro,  och ja, helst påta på samma gång så det blir medveten närvaro. Jag har fortfarande svårt att meditera. Jag tänker inte på massa saker och känner mig medveten, men blir samtidigt snabbt uttråkad så då är jag nog inte riktigt i nuet i  alla fall. Eller?

Jag har lärt mig lite nya saker om andningen och hur viktigt det är att vara medveten om sin andning. När jag yogar så har jag stort fokus på andetaget men jag har inte superkoll på hur jag andas när jag inte yogar. Efter att ha läst på lite mer så tar jag med mi tre saker som kan vara bra att checka med dig själv och din andning då och då:

1. Andas med näsan
Genom att andas med näsan förbereds inandningsluften för lungorna. Luften värms och fuktas och rensas även från bakterier innan den går vidare till lungorna.

2. Långsamma andetag
För att ha en bra och hälsosam andning bör vi andas mellan 8 och 12 andetag per minut. Hur många gånger andas du?

3. Andas med magen
Andetaget ska gå djupt ned i de nedersta delarna av lungorna och aktivera diafragman. Ändå är det en relativt liten mängs luft som kommer in i varje andetag. Andning ska alltså vara djup, men inte stor.

 

Körsbärsblommor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *