fbpx

Detta recept har jag täkt prova jättelänge men varje gång tanken slagit mig har vi inte haft svarta bönor hemma. Men så bestämde jag mig ju för att testa utesluta gluten en period och då blev det mer aktuellt att testa, så det gjorde jag! Nu känner jag att attans, varför har jag inte gjort det tidigare!?! Det var verkligen jättegott, och du kan inte tro att det är bönor i dem. Inte över huvud taget. För den som vill prova så kommer här receptet:

Chokladbrownie med svarta bönor

1 paket förkokta svarta bönor
8 urkärnade färska dadlar
2 ägg
1/2 dl kallpressad kokosolja
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
100 g mörk choklad, minst 70%

Sätt igen på 175 grader.
Klä en mindre form med höga kanter med bakplåtspapper.
Kärna ur dadlarna och mixa dem med bönorna till en jämn smet.
Smält chokladen i vattenbad och skeda i kokosoljan.
Häll ner den smälta chokladen och övriga ingredienser i bönmixet.
Mixa ihop snabbt och häll ut smeten i formen.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
Låt svalna innan servering.

Chokladbrownie med bönor

Chokladbrownie med bönor

Chokladbrownie med bönor

Chokladbrownie med bönor

 

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *