fbpx

Det har varit mycket glutenfritt rent allmänt ett tag nu men jag har inte riktigt hakat på trenden. Jag tycker att det är lite svårbakat utan gluten eftersom det ofta blir torrt och smuligt, det håller liksom inte riktig ihop. Men nu har jag hittat bovetemjöl som funkar helt ok att baka med. Idag har jag bakat en maffig banankaka efter receptet som jag hittade här, fast jag lade till en deciliter rostade och hackade hasselnötter. Det blev en brödkaka som passar perfekt till mellis, men kanske inte så bra som fikakaka eftersom det inte är så söt. Eftersom jag inte direkt är någon sötgom så passar den mig perfekt.

Ingredienser till bananbröd

Bananbröd innan gräddning

Gyllene bananbröd

Bananbröd

Anledningen till att jag bakar glutenfritt är att jag ska se om det kan hjälpa min hy bli bättre. Jag har återigen fått problem med tilltäppta porer som blir irriterande sår som inte vill läka. Jag har nyligen läst både hos Erika och Kristina att just gluten (och mejeriprodukter) kan påverka inflammationerna så nu provar jag glutenritt för att se om det kan hjälpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *