fbpx

Jag får så mycket inspiration av de jag följer på Facebook och Instagram Det kan vara allt från träning och äventyr till maträtter och kakor. Förra veckan var den Ellen som jag lärde känna på Academy-utbildningen som inspirerade mig att göra en omgång raw food-kakor. Ellen är ett riktigt energiknippe som driver företaget Hållbar Hälsa. Hon har verkligen lyckats med att göra business av sitt stora intresse för träning och hälsa och det tycker jag är väldigt inspirerande.

Dessa chokladkakor har jag med mig till jobbet så jag har något bra att smaska på till eftermiddagsfikat, ni vet vid 14-tiden, ett par timmar efter lunchen när blodsockret gärna sjunker lite. Då är det gott med en god och nyttig kaka. 🙂 Här kommer receptet:

Raw chokladrulle

1 dl hasselnötter
8 st färska urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
3 msk kakao
2-3 msk starkt kaffe
1/2 dl rostade och saltade mandlar

Mixa hasselnötterna till ett mjöl.
Mixa ihop med dadlarna, kokosolja, kaffe och kakao till en kladdig massa.
Hacka mandlarna grovt och blanda ner i smeten.
Häll ut smeten i en lång sträng på ett smörpapper.
Rulla ihop till en rulle och lägg i frysen.
Efter ca en timme, skiva upp den i lagom stora bitar.
Förvara i kylen.

Raw chokladrulle

Raw chokladrulle

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *