fbpx

Det är måndag igen och Gröna Februari fortsätter. Jag har fått massor av tips och inspiration av de andra bloggarna som är med i Gröna februari-initiativet även om denna veckan varit lite si sådär med matlagningen, för min del alltså. När det gäller vegetariska rätter så tycker jag att det är viktigt att de får en bra sammansättning och ibland kan det vara svårt att få till en bra proteinmängd. Jag är inte superförtjust i varken bönor eller linser men jag börjar vänja mig och har hittat några olika sätt att använda dem på som jag tycker är helt ok. I det recept jag bjuder på idag tänker jag inte ens på linserna och det är ett bra betyg från mig.

När vi var i Åre åt vi en supergod galette med en vegetarisk fyllning på Åre crêperi. Detta försökte jag återskapa till kvällsmat i lördags. Jag upptäckte dock att vi inte hade något bovetemjöl kvar till galetten så jag fick improvisera lite. Jag hittade teff-mjöl i gömmorna så det blev en variant på Etiopien och Eritreas nationalrätt injera, en lite matigare pannkaka.

Matig pannkaka med vegetarisk fyllning

Matig pannkaka

1 dl teffmjöl
1 dl rismjöl
1 tsk fiberhusk
½ tsk salt
3 ägg
4 dl (havre)mjölk

Blanda mjöl, husk och salt i en skål.
Vispa ned hälften av mjölken, äggen, samt slutligen den resterande mjölken.
Vispa allt riktigt slätt. Låt sedan stå och svälla minst en halvtimme.
Grädda pannkakorna i smord, het panna, någon minut på varje sida.
Det blir ca 8 st pannkakor totalt, dvs 4 portioner.

Matig pannkaka

Vegetarisk fyllning

4 kokta rödbetor
1 pkt linser
1 liten rödlök
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 tsk mortlad rosmarin
Salt och svartpeppar

Tärna rödbetorna och rödlöken i mindre bitar.
Blanda samman med resterande ingredienser.

Fördela fyllningen på pannkakan och toppa med:
Bladspenat
Smulad fetaost
Hackade rostade mandlar

Rulla eller vik ihop pannkakan och ät.

Vegetarisk fyllning

Matig pannkaka med vegetarisk fyllning

Fler vegetariska recept hittar du hos:

Catrin på The veganista

Alexandra på I gott sällskap

Sylvia på Vibrant food stories

Tina på Grönt varje dag

Sandy på Sandys food n craft

Linda på Härliga Var Dag

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *