Det har gått ett halvår, dvs 6 månader sedan initiativet Månadens gröna startade och det har skapats massor av vegetariska rätter, både av månadsvärdarna och alla som deltagit i utmaningen. Och så har vi ju blivit nominerade till ett hederspris. Hur coolt är inte det?!? Gör dig beredd på det längsta inlägg i denna bloggens historia. Here we go! Här kommer en tillbakablick på de fantastiskt kreativa och vackra maträtterna som månadsvärdarna har bidragit med.
Annie med bloggen Vegokäk som startade hela Månadens gröna-grejen och har lagat detta härliga vegokäk.
MAJ Nachopanerad halloumi med raäberberchutney
JUNI S’mores sushi
JULI Örtpolenta med marinerade tomater
AUGUSTI Veganska fattiga riddare med björnbärssirap
SEPTEMBER Vegansk kantarellpytt
OKTOBER Vegansk lyxig dejt-bolognese
Lovisa med bloggen Polichinelle har hittat på väldigt kreativa vegetariska recept. Spana in detta!
MAJ: Veganska sommarrullar med picklade rabarber
JUNI: Jordgubbspizza blanco med halloumi och chili
JULI: Tomat- & vattenmelonglass
AUGUSTI: Syrlig smördegskaka med björnbär och banan
SEPTEMBER: Pizzarullar med rotfrukter och ädelostkräm
OKTOBER: Vegansk böngryta med kaffe & kakao
Ulrica med bloggen Krii’s Kitchen har ett fantastiskt bildspråk och hennes vackra bilder på fantastisk vegetarisk mat inspirerar.
MAJ Couscoussallad med halloumi och rabarbervinägrett
JUNI Crostini med jordgubbs- och chokladmarmelad
JULI Tomatsalsa med prästost och grillat bröd
AUGUSTI Björnbärsmuffins med smuldopping
OKTOBER Chai-te
Annelie med bloggen Blomster & Bakverk tar även hon väldigt vackra bilder, både på mat och blommor. Här kommer hennes härliga receptbidrag.
MAJ: Sallad med rostad rabarber, sparris & getost
JUNI: Somrig & raw jordgubbscheesecake
JULI: Fylld tomat & vegetarisk ceviche
AUGUSTI: Glutenfri galette med björnbär, päron & rosmarin
SEPTEMBER: Tårta på palsternacka, fast med tropisk touch
OKTOBER: Ljummen pumpasallad med grönkål & äpple
Åsa med bloggen Nicklas kokbok har en gigantisk receptbank med mjölkfria recept och här kommer hennes bidrag till Månadens gröna so far.
MAJ: Rabarberdressing
JUNI: Kokosplättar med honungsjordgubbar
JULI: Squashplättar med tomat- och olivsallad
AUGUSTI: Sötpotatissallad med björnbärsdressing
OKTOBER: Popcornsoppa
Sylwia med bloggen Vibrant food stories bjuder på vackra och hälsosamma maträtter, självklart vegetarisk eller vegansk.
MAJ: Bruchetta med rabarber och fänkål
JUNI: Jordgubbsraffaellokaka
AUGUSTI: Sötpotatis- och hirsbiffar med björnbärssalsa
SEPTEMBER: Sötpotatisfrittata
OKTOBER: Bananbröd med bovete
Tina med bloggen Grönt varje dag har bidragit med både varierande och spännande recept. Kolla här!
JUNI Jordgubbar med svartpeppar
JULI Tomatsallad
AUGUSTI Björnbär med mynta
SEPT Bakade morötter
OKTOBER Pannkakor med bananfyllning