fbpx

Det tillbringas just nu mycket tid i trädgården här hemma, vår första semestervecka när hela familjen är hemma tillsammans. Jag har passat på att hugga tag i ett par småprojekt som jag har velat göra länge, men inte riktgt prioriterat att lägga tid på förrän nu. Det var efter helgens trädgårdsinspiration i framför allt denna trädgård som jag fick energi att sätta fart och göra något av alla de tankar jag haft i huvudet. Det i kombination med att jag snubblade över ett gäng perenner i precis den stil jag ville ha och som dessutom reades ut just nu.

IMG_1408

IMG_1429

IMG_1437

Jag var inte riktigt säker på hur det skulle bli på den yta jag hade i huvudet men jag gick på känsla och köpte med mig ett par tråg växter. Sen började jag gräva. Gräset (eller snarare mossan) rök all värdens väg och fram växte en trekantig rabatt som visade sig vara alldeles lagom för de växter jag fått med mig hem, tillsammans med en del växter som redan fanns på tillväxt i andra rabatter. Jag fick vänta med att plantera till dagen efter och det var nog mrs för det blev ett par runtflyttningar till innan jag var helt nöjd med ”mönstret”. Hoppas nu bara att det blir bra när det växer ihop också. Fast annars är det ju bara tt flytta print lite igen, Det är tacksamt med (tåliga) växer som int enar så höga krav på jord och sol/skugga. Så här ser rabatten ut nu, med revsuga, alunrot, sommaraster, daggkåpa mfl. (kommer inte ihåg namnet på de anda…). Alltså häcken mot grannen kommer väx upp i bakkant så därför satsade jag på mer buskiga blommor istället för mer buskar. Jag lät dock en fläder var kvar och lät den bli en del av den nya rabatten.

Blomsterrabatt

Blomsterrabatt

Om du undrar varför stenkanten slutar mitt i så är det för att vi kommer fortsätta gräva bort mer gräsmatta men har inte riktigt bestämt oss för hur det ska se ut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *