I den rådande högsommarvärmen här i Skåne är jag inte ens sugen på varmt kaffe, och det säger rätt mycket om hur varmt det är. Så för att ändå få i mig det behövliga koffeinet, som den småbarnsförälder jag är har jag uppdaterat kaffedrickandet till iskaffe. Det är ju en helt suverän grej, i alla fall när en gör den själv. De iskaffe eller isfrappe en kan köpa på café är ofta helt för sötsliskiga för min smak. Så här gör jag min iskaffe:
Svalkande iskaffe
Starkt kallt kaffe (4 koppar)
1 tsk sötning (kokossocker/råsocker)
Brygg kaffet och lös upp sockret. Låt svalna.
Häll upp i istärningsformar och ställ i frysen.
Vid servering:
Häll upp mjölk i ett glas (jag gillar havremjölk bäst) och lägg i 4-6 kaffeisbitar.
Rör om och låt isen smälta lite. Svalt, gott och uppiggande!
Iskaffe är ju perfekt en varm sommardag, även om jag hellre dricker vanligt kaffe. Men är det för varmt funkar det 😀
Jag har haft en strulig kommentarsfunktion så ursäkta sent svar. Jag håller med om att vanligt kaffe är bäst. Bra att det snart är höst. 🙂