fbpx

Ett av mina stora intressen är att lyssna på podcasts. Jag fullkomligt älskar att höra hur människor tänker och resonerar om olika saker och jag lär mig massa nya saker och får nya infallsvinklar. När jag lyssnar på podcasts? Främst när jag kör bil eller promenerar/joggar. I morse tog jag till example en extra runda i skogen på väg hem från lämningen på förskolan. Det blev en kombination av promenad och jogg. Jag lyssnar gärna på flera olika ämnen men just nu har jag snöat in lite extra på ledarskap och hälsa på jobbet och har hittat två riktigt bra podcasts.

Health for wealth – hållbar hälsa på jobbet, på riktigt

Ann-Sofie Forsmark och Boel Stier pratar om hur företag kan (och bör) inkludera hälsa som en strategisk del av affärsplanen.

***

På jobbet – en pod om ledarskap

Johan Segergren och Eva Lindvik tycker att ledarskap ska vara kul och utvecklande, inte svårt och komplicerat.

***

Pratbart från motivation.se

En reflekterande, inspirerande och tänkvärd podcast om ledarskap.

Jag har lyssnat på ett par avsnitt av vardera pod och ser redan ett starkt samband mellan ledarskap och hälsa. Det handlar om att intressera sig för medarbetarna och att bygga relationer på arbetsplatsen. Att skapa en kultur där samarbete är en självklarhet med team som  känner  samhörighet. Jag tror att detta ämne är på väg att bli högaktuellet, speciellt med tanke på att Arbetsmiljöverkets nya arbetsmiljöregler.

 Vårblommor

Kika även här om du vill ha fler podd-tips:

Träningspoddar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *