fbpx

Påskenledigheten i dagarna fyra började med en lång fredag. Jag fick sovmorgon till strax innan kl 9, det är lyx det! Efter en god frukost, storkok av ägg, och ett uppkok av rödkål för att färga ägg så hämtade jag hem storasyster som sovit över hos mormor. Vi hade planer på att ha äggjakt med storasyster så hon skulle få sin nya cykel men det var trist och regnigt väder så när min svägerska ringde och undrade om vi ville följa med till ett lekland i närheten så planerade vi om och hängde på. Fast först åt vi lunch och så rev jag av ett snabbt styrkepass i källaren innan vi for iväg för att annars hade träningen förmodligen inte  blivit av idag (heller). Väl på leklandet kröp och rutschade vi och så tränade jag lite handstående, och gjorde lite dips och situps. Jo då, folk tittade lite konstigt men det bryr jag mig faktiskt inte om. (alltså, bara för att förtydliga så duschade jag innan vi åkte till leklandet).

Blåa ägg rödkål

Vi åkte sedan direkt till svärföräldrarna där maken och lillasyster var och hjälpte till att resa deras nya växthus. Där blev det kvällsmat och lite bus innan vi vi åkte hem för att baka klart påsktårtan vi började på innan leklandsförslaget kom. Vi började med att kolla hur äggen såg ut som legat i rödkålsvattnet sedan i förmiddags. De var vackert blåa så vi tog upp dem ut grytan och torkade av dem försiktigt. Tänk att det kan bli så blått av en kål som är så lila! Vi mixade bottendelen till påsktårtan som är en raw mango – och havtorntårta. Sedan mixade vi fyllningen, strösslade över rikligt med bipollen och lite torkade blomblad och ställde in i frysen för att stelna. Jag ser fram emot att smaka den imorgon… Nu har barnen somnat och vi ska titta på veckans avsnitt av Mästerkocken. Kanske blir det ett glas vin och lite choklad till det? Imorgon har vi en ny dag framför oss och då ska det bli skattjakt av. Jag längtar efter att se storasysters min när hon hittar sin nya fina cykel. Jag minns fortfarande när jag fick min första riktiga cykel, en ljusblå med stödhjul. Glad påsk!

Raw påsktårta

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *