fbpx

I helgen var jag på utflykt med några av mina bästa tjejkompisar i Båstad. Jag och Titti samåkte så vi började det oavbrutna pratandet redan i bilen till Båstad hamn där vi mötte upp Jennica och Louise. Vi började med lunch på Sand´s Backficka. Jag upptäckte att det där med att undvika gluten är betydligt lättare hemma än på fik och restauranger. Det fanns massor av smarriga smörrebröd som gick bort, men som tur var fanns det andra bra alternativ, som en jättegod gulaschsoppa.

Sand's Bakficka Båstad

Efter maten gick vi bort till kallbadhuset och värmde oss i bastun. Det var lite rått ute så det var riktigt skönt att komma in i värmen. Men det var också väldigt skönt, och framför allt uppfriskande att bada i det 2.6 tradiga vattnet. Det är något visst men kontrasten mellan det varma och det kalla, men jag gillar nog ändå allra mest känslan av hur +1 grad i luften plötsligt kan kännas varmt efter ett svalt dopp i havet när blodet rusar genom kroppen. Jag och Titti avslutade med en stund i den varma utepoolen där vi blev utskällda för att vi pratade för högt. Just den utskällningen hade jag gärna varit utan men vi gav svar på tal och satt kvar för att inte låta oss skrämmas så lätt.

Hotell Skansen kallbadhus Båstad

Tjejkompisar

Hotell Skansen kallbadhus Båstad

Båstad kallbad

Hotell Skansen kallbadhus Båstad

 

Efter badet var vi riktigt kaffesugna så vi begav oss tillbaka till Backfickan för en fika. Det fanns inte mycket till glutenfria kakor så jag nöjde mig med en liten chokladbit till kaffet. Vi fortsatte konversera om livet till det plötsligt var dags att köra söderöver igen, men vi konstaterade att detta skulle vi göra en repris på snart igen. Vad vore livet utan tjejkompisar? Tack för en riktigt mysig dag och för alla klokheter ni delar med er av.

Sand's Bakficka Båstad

 

Sand's Bakficka Båstad

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *